Nyt ne viimein tulivat, kovasti kysellyt SUP-laudat eli Stand Up Paddlet – seisoen melottavat laudat.*
Suppaus on maailman nopeiten kasvava urheilulaji, eikä ihme. Onhan se jotain aivan uutta, ja vedessä olon näkee aivan uudesta vinkkelistä. Korkeammalta kuin meloessa.

Olen niin innoissani tästä yhteistyökumppanin löytymisestä (tai tarkemmin sanoen yhteistyökumppani löysi minut)! Ainakin tämän kesän ajan suppailu onnistuu nyt myös Lappajärvellä, Nykälänniemen ympäristössä. Kivitipun edessä olevalta uimarannalta, ja kiviportailta on helppo kivuta laudalle ja lähteä katselemaan järveä eri vinkkelistä. Laudan varaat suplappajarvi-sivun kautta ja ne on vuokrattavissa Onnentuvalta, aivan biitsin tuntumasta. Suppaus kursseja järjestetään pääsääntöisesti torstai illasta lauantain aamuun.

Suppaus on koko kehon hallintaa, aisteja herkistävää ja mieltä tyynnyttävää. Toki alku vaatii tasapainon etsimistä, mutta aivan niinkuin melonnassakin, kun on hetken melonut, alkaa se sujua eikä siihen tarvitse kokoaikaa keskittyä täysillä. On aika avata muitakin aisteja kuin tunto, katsella rentona ympärilleen ja kuunnella järven ääniä. Tällähetkellä järven pohjoisosassa on ainakin 9 poikasen isokoskelopoikue sekä silkkiuikkuja. Telkkiä lentelee tuon tuosta ja rannat vihertää hurmaavasti.

Luonnon hoivaavasta vaikutuksesta puhutaan paljon, varmaan sinäkin olet lukenut siitä ja tiedät siitä jonkin verran. Kuinka paljon kuitenkaan hyödynnät sitä? Onko kynnys lähteä luonnon äärelle korkea? Tiedäthän että jo puistossa oleilu laskee verenpainetta ja sykettä. Aivot vähentävät kortisolin eritystä ja mielihyvähormoonit alkavat hyrräämään. Mutta miten helppo on unohtaa itsestään huolehtiminen; paahdetaan eteenpäin, ja rentoudutaan katsomalla puhelimesta hömppäsarjoja tai hautautumalla sohvalle. Levon merkitystä ei pidä missään nimessä väheksyä, mutta tarvitsetko fyysistä lepoa, nukkumista, makaamista ja relailua, vai sitä että mieli saa tauon ajatuksista. Toisinaan parasta hoitoa väsymykseen onkin käydä hetki luonnossa. Jo 10minuuttia tehoaa, tutkitusti. Jos lukeminen on juttusi, ota kirja mukaan. Jos valokuvaus on juttusi, ota kamera mukaan (jokaisessa kännykässä alkaa nykyisin olla hyvä kamera), jos musiikki on sinun juttusi, istu järvellä kanootissa tai sup-laudalla, tai metsässä selkä jykevää petäjää vasten, ja hyräile lempi kappalettasi tai anna laulun raikua!

Haastankin sinut lähtemään ulos. Tänään. Katso kalenteria ja buukkaa sinne 10minutin luonnossa olo tätä kaunista vihreyttä katsellen. Ja jos kaipaa erilaista ulkoilua ja luonnossa oloa, hyppäähän nykälään ja vesille!

Nähdään!

-Piia

Ja sitten se linkki sinne yhteistyökumppanin sivuille; www.suplappajarvi.fi